Venetsian ravintolatärpit

Venetsia on kallis kaupunki ja tämä näkyy myös ravintoloiden hinnoissa. Ravintoloita on todella paljon, mutta kohtuuhintaisen ja hyvän ravintolan löytäminen voi olla vaikeaa. Pahimmassa tapauksessa päätyy turistirysään, jossa ruoka on kallista ja huonolaatuista.

Olin heinäkuussa 2024 perheen kanssa kaksi yötä Venetsiassa. Yritin etsiä ravintoloita netistä etukäteen, mutta melko laihoin tuloksin. Arvosteluja tietenkin löytyy pilvin pimein esimerkiksi Tripadvisorista, mutta oman suosikin valitseminen niistä on vaikeaa.

Tässä omat kokemukseni Venetsian ravintoloista – toivottavasti näistä on hyötyä Venetsiaan matkaaville!

Pizzeria Ae Oche Santa Lucia

📍Cannaregio 158 🌎 https://okevenezia.com/en/

Yhden ravintolan sentään löysin netistä, kun etsin suosituksia pizzeriasta lähellä Santa Lucian rautatieasemaa. Ajatuksenani oli, että jos emme saisi hotellihuonetta heti saavuttuamme, tämä olisi mukava paikka nauttia lounasta lähellä hotelliamme.

Ravintolalla ei ole terassia, ja ovikin näytti siltä, että paikka olisi kiinni. Onneksi kuitenkin uskaltauduimme kokeilemaan ovea, sillä olimme todella tyytyväisiä ravintolaan. Sekä pizza että pasta olivat täällä tosi hyviä, eikä hintatasokaan ollut korkea. Lisäksi paikalla oli paljon paikallisia, mukaan lukien ryhmä gondolieereja, joten mikään turistirysä ei ole kyseessä.

Vahva suositus jos etsit hyvää pizzaa rautatieaseman läheltä!

Trattoria San Polo

📍San Polo 1960a

Tämän ravintolan löysimme sattumalta kun vaeltelimme San Polon alueella. Se sijaitsee Campo San Polo -aukion laidalla, ja ravintolalla onkin viihtyisä terassi aukiolla. Aukio on rauhallinen ja terassilla on mukava istuskella illan hämärtyessä.

Ruoka oli simppeliä ja erittäin maistuvaa. Ravintola oli kohtuullisen hintainen ja tarjosi mielestämme hyvää vastinetta rahalle.

Pizzeria La Perla

📍Rio Terrà di Franceschi detta la Botesela 🌎 http://www.laperlavenezia.com/

Myös tämä ravintola valikoitui sattumalta Venetsian katuja kävellessä. Se sijaitsee Cannaregio-alueella lähellä Rialton siltaa. Ravintola on melko pieni ja sillä on muutama pöytä kadun varressa. Olimme liikkeellä alkuillasta, ja saimme pöydän heti.

Tilasimme 10-vuotiaalle lapsellemme paistettua kanaa. Kysyin tarjoilijalta, onko annoksessa mitään muuta kuin kanaa, johon tarjoilija vastasi, että vähän koristeita vain. Päädyimme siis tilaamaan lisäksi ranskalaiset. Kun annos tuli pöytään, oli siinä puolikkaan kanan lisäksi melkein 10 kookasta paistetun perunan palaa – melko paljon syötävää lapselle. Koin, että tarjoilija johti meitä aivan tietoisesti harhaan, jotta tilaisimme enemmän ruokaa. No, tämän vuoksi jätimme jälkiruoat väliin, joten luultavasti tästä oli ravintolalle enemmän haittaa kuin hyötyä.

Palvelun kanssa oli myös hieman petrattavaa. Tilasimme juomaksi karahvin talon valkoviiniä. Kun tarjoilija toi viiniä pöytään, huomasimme että se oli punaviiniä. Sanoimme heti, että tilasimme valkoviiniä mutta tarjoilija sanoi vain ”yes, yes” ja oli jo kaatamassa viiniä laseihin estelyistämme huolimatta. Tilanne oli omituinen ja aloimme jo epäilemään itseämer. Tilasimmeko edes valkoviiniä? Oliko karahvi värillinen ja viini vain näytti punaiselta? Lopulta tarjoilija kuitenkin tajusi virheensä ja kävi vaihtamassa viinin.

Huolimatta pienimuotoisesta huijauksesta ja palvelun epäkohdista, ruoka oli maistuvaa. Ravintola ei ollut myöskään mitenkään ökyhintainen vaikka olikin kallein ravintoloista, joissa söimme Venetsian matkan aikana.

Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *